PostHeaderIcon Maticne celije

Maticne celije u svetu izazivaju veliku kontroverzu. Iako do sada nisu dovele do potpunog izlecenja ni jedne bolesti, pokazalo se da pomazu kod mnogih. Za to imamo primer vec kod porodice Mirosavljevic, cija cerka Zoja je vec dva puta bila u Kini. Prilikom nase posete Cikagu videli smo mnogo dece obolele od kasno infantilne varijante batenove bolesti i nijedno od njih nije bilo ni blizu stanja u kojem je trenutno Zoja. Uskoro cemo u posebnom odeljku pisati vise o njihovim iskustvima sa maticnim celijama.
Sada da se pozabavimo onim sto mi mislimo da je glavni problem u celoj ovoj prici. A to je cinjenica da se lekari u Kini ne pridrzavaju nacela i procedure koja je uobicajena na zapadu. Zato na zapadu vlada skepticizam i lekari mahom odbacuju tertman u Kini kao preveru da bi se izvukao novac.
Opet napominjemo, ne savetujemo nikom nista, ne predlazemo. Jedino zelimo da iznesemo svoja saznanja da bi svaki covek i porodica mogli da istraze sve mogucnosti i donesu svoju odluku.

Bolnice u Kini napominju da tretman maticnim celijama pomaze kod: sloga, Parkinsonove bolesti, Batenove bolesti, Fridrajhove ataksije, ALS, MSA, multiple skleroze, paralize, i mnogih drugih.

Comments are closed.