IV regionalna konferencija o retkim bolestima

IV Regionalna konferencija o retkim bolestima sa temom – Genetičke terapije u retkim bolestima održana je 28.11.2023. u Hotelu Sheraton u Novom Sadu.

Vladalo je veliko interesovanje za ovu temu i predavanja koja su za cilj imala razumevanje principa i tehnika genetičkih terapija, kao i perspektive, očekivanja i brige pacijenata u vezi genetičkih terapija.

Sa ciljem da se istraži primena novih tehnologija i genetičkih terapija, koristeći konkretne primere iz prakse i kako bi to moglo da promeni i poboljša praksu lečenja svih retkih bolesti u budućnosti, konferencija je okupila eminentne stručnjake na polju genetičkih terapija iz Srbije, regiona, Evrope i Amerike.

Srbija je među prve tri zemlje u Evropi koja će obezbediti genetičku terapiju za decu leptire. Takođe, jedna smo od retkih zemalja koja ima sve tri terapije za SMA.

Zajednički smo uspeli da ispunimo tako važnu misiju – da doprinesemo uspešnoj razmeni informacija o genetičkim terapijama u retkim bolestima, a sve to zbog pacijenata čija nada za lečenje leži u skupim genetičkim terapijama.

Pretraga retkih bolesti

PARTNERI

Kompanije i ustanove koje su pomogle Bazi retkih bolesti